Workshops van Giny

Beschikbaarheid: in overleg
Reistijd: provincie Drenthe en 70 km vanaf Smilde voor Groningen en Drenthe

Mexicaanse Amate 

Amate Kunst uit Mexico werd gebruikt als ruil middel. Ze zijn heel kleurrijk en er staan bloemen en vogels op. Maak een rafelrand door het bruine papier bij de rand af te scheuren. Teken vogels en bloemen op het papier en schilder ze in met heldere verf. Versier de rand  en als laatste maak je zwarte stift randjes. Plak het op een stevig stuk karton. 

 

Wie: midden en bovenbouw 

Extra mat.kosten per leerling € 1,25 

Pauw ik ben mooier dan jou

Teken onder op je papier en in het midden een pauw. Je gaat het inkleuren in warme of koude kleuren. Teken dan lijnen vanaf de pauw naar de rand van je papier met een potlood. In deze vlakken bedenk je verschillende patronen. Kleur de vlakken in. Knip de onderkant van de pauw uit en plak het op gekleurd karton. 

 

Wie: Aan te passen voor alle groepen

Extra mat. kosten per leerling € 0,75


Boze heks


Waar herken je een heks aan? En hoe ziet een boze heks eruit? Teken met houtskool het gezicht en kleur het in met pastelkrijt in een koude kleur. Daarna kun je fantaseren hoe je ogen, mond en een scherpe lange neus tekent. Maak het haar en misschien teken je er ook wel een spin, een bezem of de zwarte kat bij.
 
Wie: midden en bovenbouw
Extra mat. kosten per leerling € 1,00

Stapel vogels


Teken 3 of meer vogels die op elkaar staan. De onderste is de grootste en ze worden steeds kleiner. Kleur ze in met wasco en de achtergrond wordt in gekleurd met ecoline.

 
Wie: aan te passen voor alle groepen
Extra mat. kosten per leerling: € 0,75

 T- shirt Keith Haring   

De Amerikaanse kunstenaar Keith Haring is o.a. bekend geworden door zijn niets verhullende poppetjesachtige grafische kunst op muren en gebouwen.  

Zijn werk ziet er strak en eenvoudig uit. Voordat de tekenles begint is het super leuk om eerst naar lichaamshoudingen te kijken en uit te beelden. Hoe sta je als je boos bent, of wat doe je met je armen als je blij bent. Kun je dat ook tekenen?  Je kunt nog veel meer met deze tekeningen, zo kun je bijvoorbeeld je favoriete ontwerp op een T shirt tekenen.



Wie: midden- en bovenbouw.
Kosten:Aanschaf T-shirt en textiel stiften-  in overleg


Nog meer keuze

Hundertwasser

In de sfeer van Hundertwasser;  sprookjesachtige “Lolly” bomen maken. Stap voor stap starten,  tekenen en schilderen. Bomen komen tevoorschijn  en transformeren in een kleurrijk en fantasie vol bos. In het bos kan het huisje van de houthakker staan maar er kan ook een paleis komen met toren zo groot als een ui. Ook de zon is heel belangrijk die gaat stralen over het bos. Streepjes, stippen, kleurvlakken alles mag. Een waar schilderfeest.

Wie: midden en bovenbouw
Extra mat. kosten per leerling € 2,25

Creatief schrijven

Jouw handschrift is de start van deze work-shop.De basis is jouw schrijfwijze en kennis van letters. Hoe schrijf jij, welk tempo, heeft het een cadans, schrijf je recht / hellend, of schrijf je wisselend lus letters en blokletters? 

Na vandaag wordt het anders. Schrijven krijgt aandacht, letters schrijven wordt; letters tekenen.

Strak, sterk, losjes, luchtig en op speelse wijze.

Stap voor stap, in laagjes bouw je aan mooie letters.


Wie: aan te passen voor alle groepen.
Extra mat. kosten per leerling € 2,--

Schilderen Anders

Is het saai of denk je dat je het niet kan?

Zou je wel eens Anders willen schilderen en met een abstract kunstwerk thuis willen komen?

Je mag gebruik maken van verschillende materialen.

Mooie verf, dikke kwasten, dunne penseeltjes, op dik en groot schilder papier.

Strepen, vlakken, vormen maken, kleuren mengen. 

De sensatie van vrij schilderen meemaken. 

 

Doe dan mee met een schilderles die Anders is en geniet van je eigen creatieve vrijheid.


Wie: aan te passen voor alle groepen.
Extra mat. kosten per leerling € 2,70



Schilderij  in Escher stijl   

De Nederlandse Kunstenaar Escher zijn werk heeft een heel eigen wijze van kunstzinnig werken. Vlakverdeling, geometrische vormen, vorm-voelen, vorm-ontwikkelen, draaien, spiegelen, kantelen, uitsparen, invullen en veranderen. Het spelen met vormen is een heerlijk en nieuwsgierig makend proces. Het vraagt voor de één wat extra geduld en voor de ander vraagt het  doorzetting. Het ritmisch werken is fijn voor hoofd en handen en het resultaat doet iedereen verbazen, je wordt blij en trots op je eigen gemaakte werk.


Wie: aan te passen voor alle groepen.
Extra mat. kosten per leerling € 2,25