Wat 'n Kunst

Hieronder staan de diverse themadagen waaruit een school kan kiezen.

De prijs voor een themadag is EUR 395,- all in ( dus incl. docent, materialen, reiskosten, bemiddelingskosten en btw).

.Interesse in de  hieronder vermelde themadagen, laat het weten.

Keuze opties

Lolly Boom

Aan te passen voor alle groepen

Ronde bomen met vlekken, stippen en veel gekleurde randen. Ze lijken wel op lolly’s. 

Of je nu een grote boom of meerdere bomen maakt, bij Hundertwasser kan het allemaal. Lekker fantaseren en maak de stammen liefst een beetje schuin en scheef, en schilder ze in je favoriete kleuren. Door de zwarte randen krijgt het een mooi contrast. Je werkt met verf of ecoline en stift en glitterpennen.. … en het leuke is dat iedereen dit kan. 

 

Docent: Giny
Voor wie: aan te passen aan alle groepen
Locatie: Drenthe en 70 km vanaf Smilde voor Groningen & Friesland

Wat ’n kunst ( dat kan ik ook )

Kunst & Kitsch begrippen worden uitgelegd d.m.v. voorwerpen en afbeeldingen.

De groep in 2en, Groep 1 maakt ‘Kunst’ Groep 2 maakt ‘Kitsch’, met afspraak, dezelfde materialen & afmeting.

Presentatie van het werk aan elkaar d.m.v. Elevator Pitch spel.

Het plaatsen v/h werk in een "museale"sfeer in de school.

Docent: Sandra

Voor wie: Onder- Midden- en Bovenbouw

Locatie: in overleg

Ben jij net zo kunstenaar als Paul Klee

Paul Klee was een kunstenaar van heel wat jaartjes geleden. Die werkte eerst alleen maar kleurvlakjes (abstract) en in zijn latere werk werd het steeds beter herkenbaar wat hij maakte. Wij gaan in stapjes het werk van Paul Klee doorlopen met verschillende technieken en materialen. Eerst maken we een kleurrijke ondergrond en vervolgens maken we van ons eigen zelfportret een stempel en gaan daarmee drukken met een drukpers. Docent: Karina

Voor wie: Onder- en Middenbouw

Locatie: max. 1 uur vanaf Emmen

James Rizzi  

Wie was James Rizzi? We bekijken en bespreken een aantal werken van deze kunstenaar. Wat valt je op? Laat je inspireren door deze kunstenaar.  Het is leuk om met verschillende materialen te werken. We werken tijdens deze les zelfstandig maar ook samen.   Na afloop gaan we natuurlijk bespreken wat er allemaal te zien is!   


Kunstenaar Nikki
Voor wie: Onder-,  midden-, bovenbouw
Locatie: maximaal een uur vanaf Almere

 


Artjournaling

Een artjournal maken is als een dagboek schrijven maar met creatieve materialen. Je kunt werken in een boekje of op losse velletjes papier. Het eindresultaat is voor iedereen anders. Juist ook als je denkt dat jij niet creatief bent, niet mooi kunt tekenen dan daag ik je uit om te komen.
Durven experimenteren en kijken wat er ontstaat. Je kunt het niet verkeerd doen alles is mooi en goed.
Je mag ook zelf een tekst, gedicht, foto, plaatje meebrengen om in je artjournal te verwerken.

Docent : Marcelle
Voor wie: vanaf groep 4 aan te passen aan de leeftijd.
Locatie: max. 1 uur van Haren (GN)


En nog meer keuze

Kleurenplezier

Wat is het leuk om met kleuren te spelen….maar dan wel met behulp van de ouderwetse was-wringer en de mooiste kleuren gaan we kleine kunstwerken maken. 

Wel hebben we ruimte nodig om alle kunstwerken te laten drogen! Per kind is dat ongeveer 2 a4-tjes.

Mijn werk is mijn passie, mijn grootste drijfveer. Het is de reden dat ik elke dag weer doe wat ik doe. Mijn werk daagt me met elk nieuw project uit beter te worden en meer te bereiken.

Docent: Esther
Voor onder, midden en bovenbouw
Beschikbaar en locatie in overleg
Reistijd: 50 km vanaf Ermelo of Loenen

 

Schilderen

Schilderen zoals Rembrandt of Vermeer met de 17e eeuwse techniek. Even een uitstapje maken naar het werk van de oude meesters. Hoe gingen zij aan het werk!

Samen kijken naar de opbouw van de techniek aan de hand van meegebrachte voorbeelden. Hiervan kiezen we een schilderij om na te schilderen. Eerst even  leren kijken wat je allemaal ziet, kleuren, vormen, afbeelding.

Dan zelf schilderen!Docent: Esther

Voor: onder, midden en bovenbouw

Beschikbaarheid: in overleg

Locatie: max. 50 km vanaf Ermelo of Loenen

 

Mondriaan

 Eerst bespreken de diverse werken van Mondriaan. En zien we hoe Mondriaan eigenlijk steeds abstracter is gaan werken. Maar wat is nou abstract? Wat wordt er dan bedoelt met vlakverdeling en compositie? En wat zijn dan Primaire kleuren? Aan de hand voorbeelden krijg je uitleg en vervolgens ga je aan de slag om een eigen compositie te gaan maken. Alleen dit doen we niet met papier….We gaan een reliëf maken van hout! Als alle werkstukken klaar zijn kan je alles bij elkaar op hangen en zo ontstaat er een grote mondriaan. 

 

Docent: Karina

Voor wie: Middenbouw

Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag

Locatie: max. 1 uur van Emmen

En nog meer 

Matisse

Ik vertel iets over de kunstenaar en zijn kunst.  Wat kun je allemaal uitdrukken met kleuren en vormen? Voor Matisse was rood bijvoorbeeld vuur en/of boos. Hierna gaan we zelf van start. Eerst gaan we schetsen, een aantal schetsen werken we uit. Vervolgens verwerken we de vormen in een verhaal. Die verhalen die gaan we bespreken. Wat wil jij uitbeelden.


Kunstenaar: Nikki
Voor wie: onder-, midden,- en bovenbouw.
Beschikbaar:  maandag t/m vrijdag in overleg.
Locatie: maximaal een uur vanaf Almere

 


Architectuur

Tijdens deze themadag gaan we gezamenlijk aan de slag als architecten met het bedenken en uitwerken van een eigen gebouw of plek. Eerst gaan we op ontdekkingstocht naar wat een architect doet en wat je als architect kan maken, daarna gaan we inspiratie opdoen en uiteindelijk gaan we zelf aan de slag en maken we eigen maquettes. Misschien komen we samen zo wel tot een dorp of stad?Docent: Kim 

Voor wie: Midden- en Bovenbouw ( ook voor onderbouw met aangepast programma)

Beschikbaarheid: in overleg

Locatie: binnen een straal van ongeveer 100 km vanaf Utrecht


Cobra Kunst 

Cobra kunst is een stroming van kunstenaar uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam. Zij wilde weer terug naar het tekenen en schilderen zoals kinderen dat doen. Een van die beroemde kunstenaars is Karel Appel. Karel Appel maakte niet alleen schilderwerk maar ook beeldend werk. We gaan verschillende werkstukken bekijken om ons te laten inspireren om vervolgens van Karton een echt Cobra kunstwerk te maken. 


Docent: Karina

Voor wie: Midden- en Bovenbouw

Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag

Locatie: in overleg


En nog meer

DE SPEELFILM

 

Tijdens deze themadag gaan we werken als filmmakers en bedenken onze eigen film. We beginnen met het kijken naar korte films en gaan erna zelf aan de slag. We bedenken onze eigen karakters, werken aan een verhaal en denken na over de omgeving. Zo maken we samen uiteindelijk onze eigen films.

Docent: Kim 

Voor wie: Midden- en Bovenbouw 

Beschikbaarheid : in overleg

Locatie: binnen een straal van ongeveer 100 km vanaf Utrecht

 

Het meisje met de Parel 

Wie was het meisje met de Parel? Ik vertel iets over Johannes Vermeer en het ontstaan van dit (beroemde) schilderij. We bespreken een aantal variaties van kunstenaars die geïnspireerd zijn door dit werk . Daarna gaan we zelf van start en maken we een eigen kunstwerk. Door wie laat jij je inspireren?Docent: Nikki

Voor wie: Midden-en Bovenbouw.

Beschikbaar: maandag t/m vrijdag i.o

Locatie: maximaal een uur vanaf Almere.

 

Stap in de wereld van Gaudi! 

Met mooie heldere kleuren glasmozaïek gaan we er een kleurrijk geheel van maken. Het thema van de dag kan hierop worden toegepast. We maken dan een mozaïek van het onderwerp van deze dag.

Na de uitleg materiaalgebruik gaan we de steentjes uitzoeken en opplakken.

Daarna voegen en schoonmaken. Docent: Esther

Voor midden en bovenbouw

Beschikbaar : in overleg

Locatie : 50 km vanaf Ermelo of Loenen

 

Zonnebloemen van Van Gogh


Het is een van beroemdste schilderijen van Van Gogh; de Zonnebloemen. Is je het wel eens opgevallen dat die Zonnebloemen allemaal net even anders eruit zien? Wat is nu leuker om met je klas een eigen bos Zonnebloemen te maken. Wat nog leuker is dat dit met Vilt kan! Je gaat tijdens deze workshop leren natvilten om er vervolgens hele mooie bloemen van kan maken en zo heb aan het einde van de workshop een vaas vol met bloemen!

Docent: Karina

Voor wie: Midden- en Bovenbouw
Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag
Locatie: max. 1 uur van Emmen

Panorama Mesdag

 We gaan kennismaken met Hendrik Willem Mesdag, bekend van panorama Mesdag. Naar dit enorme schilderij, wat meer een installatie is, maken we samen een panorama. De randen van de losse tekeningen van iedereen moeten op elkaar aansluiten en de invulling staat vrij, of een groepje kinderen focust op de lucht, anderen op de zee, anderen op het strand. We kunnen ook andere onder­werpen nemen, bijvoorbeeld zee en strand, grote stad en verkeer, bos, kinderkamer, een vreemde planeet.

Docent: Hannah

Voor wie: Midden- en Bovenbouw

Beschikbaar op: in overleg

Locatie:  max. 1 uur van Amsterdam

En nog meer 

Kinderen ontdekken de grote kunstenaars.

Binnen dit thema gaan we aan de slag met verschillende kunstenaars die op hun eigen manier werkten en hun eigen visie hadden op kunst. We doen een stukje kunstgeschiedenis. Gaan aan de slag met het mengen van kleuren. Je leert over verschillende technieken. 

We gaan schilderen op muziek. En je kiest daarna je favoriete kunstenaar en gaat zelf daar een kunstwerk bij maken op je eigen manier in de stijl van deze kunstenaar. Leef je uit en voel je ook een kunstenaar. Docent: Margreet

Voor Wie: Middenbouw en bovenbouw 

Beschikbaar: Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Locatie: Maximaal 1 uur vanaf Gieten                                                                                                                                                                                                                

 

 

 

 

Workshop mandala maken van natuurlijke materialen

Mandala’s zijn prachtige cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.
De Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent. De mooie tekeningen en patronen vormen een belangrijk element bij het uitvoeren van tradities, meditaties en rituelen in onder andere het Boeddhisme en het Hindoeïsme.
Maar ook zonder dat je aan de symboliek hecht is het gewoon heerlijk om er een te maken! Bovendien is het eindresultaat mooi om naar te kijken.
We werken met materialen die in de natuur gevonden kunnen worden. Eerst leg je je eigen patroon dat je dan later, als je tevreden bent, kunt vastlijmen.

Docent : Marcelle
Voor wie: alle leeftijden
Beschikbaar:  maandag, dinsdag, woensdag
Locatie: max. 1 uur van Haren (GN
 

 

Interesse?

Leuk als je interesse hebt in onze themadagen. 
Mocht je iets willen boeken,  stuur dan een mailtje met activiteit waar de interesse naar uitgaat, welke datum en de gegevens van de school, contactpersoon, mailadres en telefoonnummer.
Stuur dit naar sparkle-support@home.nl of via het contactformulier en we nemen z.s.m. contact op.