Themadagen van Marcelle

beschikbaarheid: in overleg
locatie: max. 1 uur van Haren (GN 

 Artjournaling

Een artjournal maken is als een dagboek schrijven maar dan met creatieve materialen. Je kunt werken in een boekje of op losse velletjes papier. Het eindresultaat is voor iedereen anders. Juist ook als je denkt dat jij niet creatief bent, niet mooi kunt tekenen dan daag ik je uit om te komen. Durven experimenteren en kijken wat er ontstaat. Je kunt het niet verkeerd doen alles is mooi en goed.
We maken gebruik van acrylverf, waterpastelkrijt, stempels, tijdschriften, teksten, woorden, draadjes, stiften en wat je al niet meer kunt verzinnen. We werken op A5 formaat of kleiner.
Je mag ook zelf een tekst, gedicht, foto, plaatje meebrengen om in je artjournal te verwerken.

Voor: vanaf groep 4 aan te passen aan leeftijd

Dromenvanger maken

Dromenvangers worden al eeuwen door de indianen gemaakt. Volgens hen houdt een dromenvanger de slechte dromen tegen en laat de goede dromen door. Je kunt er dus maar beter één in de buurt van je bed hebben hangen! En wat gaat er nu boven een zelfgemaakte dromenvanger waar jij helemaal je eigen creativiteit in kwijt kunt?

Wij maken een dromenvanger van takjes, garen, schelpjes, kraaltjes, veertjes, bandjes en kantjes.
Je kunt de dromenvanger helemaal versieren zoals jij dat wilt en deze dan thuis een mooi plekje geven.

Docent : Marcelle
Voor: Groep 3 t/m 8 

 Mandala maken van natuurlijke materialen

Mandala’s zijn prachtige cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.
De Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent. De mooie tekeningen en patronen vormen een belangrijk element bij het uitvoeren van tradities, meditaties en rituelen in onder andere het Boeddhisme en het Hindoeïsme.
Maar ook zonder dat je aan de symboliek hecht is het gewoon heerlijk om er een te maken! Bovendien is het eindresultaat mooi om naar te kijken.
We werken met materialen die in de natuur gevonden kunnen worden. Eerst leg je je eigen patroon dat je dan later, als je tevreden bent, kunt vastlijmen.

Docent : Marcelle
Voor: alle leeftijden