Letters en Woorden

Hieronder staan de diverse themadagen waaruit een school kan kiezen.

De prijs voor een themadag is EUR 395,- all in ( dus incl. docent, materialen, reiskosten, bemiddelingskosten en btw). 

Interesse in de  hieronder vermelde themadagen, laat het weten.

Keuze opties:

Stempelen en genieten

Met verschillende materialen gaan we stempelen en schilderen. Grote ronde bewegingen alsof je golven maakt, kleine stippen op een paddenstoel of lange strepen van een vliegtuig in de lucht. Er liggen verschillende materialen klaar waar je mee mag verven. Het hoeft niets te worden het gaat om  het plezier.
 
Docent: Giny

Voor wie: Alle groepen 

Beschikbaar: alle werkdagen

Locatie: Drenthe en voor Groningen Friesland 70 km van Smilde

Spelen met je naam

Hoe schrijf jij je naam? Is er een letter die je makkelijk schrijft, is er ook een letter die je lastig vindt? Schrijf je naam op het papier, kun je er wat aan veranderen? Bijv. groter schrijven, ronder of aan elkaar ? Schrijf je naam eens met je “andere” hand, hoe is dat? We gaan je naam op verschillende manieren schrijven, je favoriete geschreven naam ga je op een papier zakje schrijven en versieren. 


Docent: Giny

Voor wie: Alle groepen 

Beschikbaar: alle werkdagen

Locatie: Drenthe en voor Groningen Friesland 70 km van Smilde

Jouw naam in Graffity style

Er is eerst een korte uitleg over verschillende soorten graffiti. Zoals meer de bolle letters en de wat rechtere, haakse letters. Je zult hier dan ook verschillende voorbeelden van te zien krijgen. Vervolgens krijg je groot stuk papier en daar wordt eerst heel groot je naam op gezet en vervolgens maak je een keuze in welk lettertype je naam gaat opvullen. Is je schets klaar dan mag deze geschilderd worden en zo heb je je eigen TAG geschilderd. 

Docent: Karina

Voor wie: Midden- en Bovenbouw

Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag

Locatie: max. 1 uur van Emmen

Hoe ik heet


Je naam als een kunstwerk! In deze workshop gaan we met de letters van jou naam een heel kleurrijk werkstuk maken. We gebruiken hiervoor stiften en waterverf.  “Hoe ik heet” kan ook als aanvulling gebruikt worden op de “dit ben ik” workshop.Docent: Annemieke

Voor wie: Midden- en Bovenbouw

Beschikbaar op: dinsdag en donderdag ( io woensdag en vrijdag)

Locatie: max. 1 uur van AssenCartoon maken

Hoe leuk is het om je eigen cartoon te maken. Je eigen verhaal tekenen zodat de ander dat kan gaan lezen.  Via mindmap (woordspin) een eigen idee voor een onderwerp bedenken. Kijk goed naar de pagina indeling, maak hiervoor een globale schets. Maak dan je eigen verhaal en teken dit!

Kleur op elke bladzijde er 1 helemaal in. Op vooraf ingedeelde A4 vellen gaan de kinderen een eigen kleine strip maken.

Docent: Esther

Voor: midden en bovenbouw

Beschikbaar: in overleg

Locatie: max. 50 km vanaf Ermelo of Loenen

En nog meer keuze

Handlettering 

 

Het gaat om het tekenen van letters, woorden en het verbinden van deze woorden met banners en/of  andere versiersels. Eerst een uitleg om zo een naam, zin of spreuk op een onderzetter of collagelijst te zetten.  Je hoeft niet mooi te kunnen schrijven, of als beste te kunnen tekenen, het gaat om ontspannen bezig zijn met letters en woorden om iets leuks te maken.  


Docent: Karina

Voor wie: Bovenbouw

Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag

Locatie: max. 1 uur van Emmen

 

 

Letters en woorden

Leerdoel: beeld overbrengen op textiel met sjablonen. Maak een graffiti woord en snijd dit uit een stuk karton, we gebruiken dit als afdruk op een stuk stof met zeefdruk raam of rollers. 


Docent: Mooimiek
Voor wie: Bovenbouw
Beschikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag
Locatie: Drenthe en Groningen

 


Handlettering


In verschillende letter stijlen kun je woorden schrijven. In deze les ga je  hoofdletters schrijven en veranderen in bubbelletters. Schrijven wordt opeens tekenen. Bubbel letters kun je prachtig gebruiken voor graffiti stijl. Je gaat een stoer woord oefenen en daarna uitwerken op mooi papier.

Docent: Giny

Voor wie: Alle groepen 

Beschikbaar: alle werkdagen

Locatie: Drenthe en voor Groningen Friesland 70 km van Smilde

Klassenalfabet


Overal om ons heen zien we letters en woorden: in de krant, op posters, van je pakje drinken tot de verpakking van je koekje die je elke dag meeneemt naar school. De letters van de krant zien er anders uit dan die van jouw pakje drinken. Waarom is dat zo?

 
In een korte introductie neem ik jullie mee in de wereld van de letter. Ieder krijgt een letter van het alfabet.  We gaan onderzoek doen naar deze letter door voorbeelden te vinden in tijdschriften, kranten en posters. Zo zie jij hoe verschillend dezelfde letter eruit kan zien! Nadat we dit hebben gedaan, ga je met allerlei objecten jouw letter namaken. Samen maken we jullie klassenalfabet!
 
Docent: Elisa
Voor wie: Midden- en Bovenbouw
Beschikbaar op: in overleg
Locatie: max 1 uur van Apeldoorn of Utrecht met de trein en max 40 min. met de auto

The Key to the secret garden

 An interactive show for children to learn English

 

 Johanneke speelt deze voorstelling om kinderen Engels te leren. De liedjes zijn gemakkelijk mee te zingen en het Engels is laagdrempelig. Al naar gelang het niveau van de kinderen en hoeveel tijd er beschikbaar is, geeft Johanneke spelenderwijs Engelse les. Zij werkt met spelletjes zoals 'Chinese whispers' om moeilijke woorden zoals 'squirrel' te oefenen en om de betekenis van minder concrete woorden zoals 'secret' over te  brengen. Daarna spelen de kinderen 'Guess what colour' .  Na afloop wordt er door middel van tekenen en/of naspelen zoveel mogelijk uit de voorstelling gehaald.

Johanneke heeft jaren lange ervaring als vakleerkracht Engels op basisscholen.


Docent: Johanneke
Voor wie: alle leeftijden

Beschikbaar: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Reistijd: Friesland, Groningen en Drenthe

En nog meer keuze

Artjournaling

Een artjournal maken is als een dagboek schrijven maar dan met creatieve materialen. Je kunt werken in een boekje of op losse velletjes papier. Het eindresultaat is voor iedereen anders. Juist ook als je denkt dat jij niet creatief bent, niet mooi kunt tekenen dan daag ik je uit om te komen. Durven experimenteren en kijken wat er ontstaat. Je kunt het niet verkeerd doen alles is mooi en goed.

We maken gebruik van acrylverf, waterpastelkrijt, stempels, tijdschriften, teksten, woorden, draadjes, stiften en wat je al niet meer kunt verzinnen. We werken op A5 formaat of kleiner.

Je mag ook zelf een tekst, gedicht, foto, plaatje meebrengen om in je artjournal te verwerken.

Docent : Marcelle
Voor wie: vanaf groep 4 aan te passen aan leeftijd
Beschikbaar:  maandag, dinsdag, woensdag
Locatie: max. 1 uur van Haren (GN
 


Interesse

Leuk als je interesse hebt in onze themadagen. 
Mocht je iets willen boeken,  stuur dan een mailtje met activiteit waar de interesse naar uitgaat, welke datum en de gegevens van de school, contactpersoon, mailadres en telefoonnummer.
Stuur dit naar sparkle-support@home.nl of via het contactformulier en we nemen z.s.m. contact op.