Themadagen van Irene

beschikbaarheid: momenteel niet beschikbaar
locatie:  Drenthe, Friesland, Groningen en kop van Overijssel 

 Stopmotion

Bedenk een verhaal en laat die tot leven komen in een stopmotion filmpje. Deze dag gaat over de animatie filmtechniek, waarbij je een verhaal foto voor foto opbouwt. Als je de gemaakte foto’s snel achter elkaar vertoont, lijkt het alsof voorwerpen uit zichzelf bewegen. Met stop motion ben je in staat alles, maar dan ook echt álles, tot leven te wekken… 

Dinosauriërs die tot leven komen, hondjes die koekjes bakken of superhelden die op vakantie gaan. Alles kan! Samen wekken we de fantasie van de leerlingen op. Aan het eind van de dag gaan we met zijn allen naar de filmpjes kijken. 

 


Voor: midden- en bovenbouw 

Extra benodigdheden: per 2 leerlingen; 1 computer en 1 fototoestel of telefoon of Ipad 

 Sloophout Vogels

Hoe zien vogels eruit? Welke snavels hebben ze? Wat voor botten hebben ze? Waar komen ze vandaan? Eerst kijken we heel goed naar verschillende soorten vogels. Daarna gaan we met restjes hout aan de slag om een vogel te maken. Deze versieren we met spijkers, schroeven, boutjes en andere materialen die we op het hout kunnen bevestigen. Er ontstaan vanzelf vreemde vogels.

Krijgt je vogel ook een naam?

Welke superkrachten heeft je vogel?

Waar komt je vogel vandaan?

Tot slot presenteren de kinderen de vogel aan de rest van de klas.

 

Voor: onder-, midden- en bovenbouw 

 Kettingreactie

Een balletje rolt van een plankje tegen een speelgoed autootje. Dit autootje rolt verder en botst tegen een dominosteen. Deze laat de andere dominostenen vallen. Dit kan een begin zijn van een kettingreactie die door jouw klas is gemaakt. Door middel van samenwerken gaan we met de hele klas een lange, creatieve kettingreactie maken. Het is een creatieve opdracht waarbij je moet samenwerken, maar ook een beetje alleen mag werken.

 

Voor: midden- en bovenbouw