Themadagen van Hannah

beschkbaarheid: in overleg
locatie: max. 1 uur van Amsterdam

 Luchtschip 

 Allereerst bekijken we beelden van zeppelin en bedenken spullen die je nodig hebt onderweg. Alleen wat er in het kratje past. Als er ook nog eens geen stroom is, hoe redden we ons dan en hoe maken we het leuk samen aan boord? Daarna zeg ik dat luchtschip elke denkbare vorm kan hebben. Hoe ziet jouw ideale luchtschip eruit? Teken het maar of maak er een collage van!


Voor:Midden- en Bovenbouw 

 Quilt

Een klassieke quilt maken kan wel maanden duren, maar dat kunnen wij sneller als iedereen een stukje maakt. Maak een voorstelling van je leven, waar je blij van wordt, een zelfportret. Diverse lapjes gaan we plakken in plaats van naaien. Later leggen we ze bij elkaar en vormen de verschillende werken een heel grote quilt die we kunnen veranderen (en geen rechthoek hoeft te zijn. Als ik enkele dagen de tijd heb kan ik het resultaat fotograferen en printen op stof en samenvoegen.)
 

Voor: Midden- en Bovenbouw 

Panorama Mesdag

 We gaan kennismaken met Hendrik Willem Mesdag, bekend van panorama Mesdag. Naar dit enorme schilderij, wat meer een installatie is, maken we samen een panorama. De randen van de losse tekeningen van iedereen moeten op elkaar aansluiten en de invulling staat vrij, of een groepje kinderen focust op de lucht, anderen op de zee, anderen op het strand. We kunnen ook andere onder­werpen nemen, bijvoorbeeld zee en strand, grote stad en verkeer, bos, kinderkamer, een vreemde planeet.

Voor: Midden- en Bovenbouw 

Vloeibaar rubber 

Wat we gaan maken is een beest of interessante vorm van vloeibaar rubber om een mal heen, het hoeft geen vogel te worden, vreemd wordt het toch wel. De mal kunnen we zelf maken, maar er zijn ook vormen aanwezig en diverse basismaterialen zoals stof of pantykousjes waar de rubber overheen gaat.
 
Voor: midden- en bovenbouw
Alice in Wonderland 

Alice komt in wonderland ver­schillende figuren (vreemde vogels) tegen, eentje hiervan heb ik een stripfiguur van gemaakt, welke karakters spreken jullie aan en kiezen jullie uit? Welk figuur krijgt een eigen avontuur? We gaan een spin-off maken en het verhaal kan overal plaats vinden, we kunnen de verhalen ook op elkaar aan laten sluiten.

Voor: midden- en bovenbouw