Themadagen van Giny

Beschikbaarheid: in overleg
Reistijd: provincie Drenthe en 70 km vanaf Smilde voor Groningen en Drenthe 

Tekenen met een verrassing 

Dat is schrikken!
Mooie vis wordt roofvis. Je tekenpapier vouw je zo dat er een vis getekend wordt die rustig zwemt, trek je de vouwranden open dan krijg je de roofvis te zien met scherpe tanden die een visje aan het vangen is. Spannend en verrassend.

Voor: alle groepen
 Struisvogel in gekke kleuren

Vogel met een lange nek en hele lange poten, zodat hij heel hard kan lopen. We gaan de kop en de buik uitknippen van karton, de vleugels liggen klaar en de poten en de nek mag je vouwen als een trapje en als alles vast geplakt is heb je een kleurige struisvogel die misschien net zo groot is als jezelf.

Voor: alle groepen


Lolly Boom


Aan te passen voor alle groepen
Ronde bomen met vlekken, stippen en veel gekleurde randen. Ze lijken wel op lolly’s.
Of je nu een grote boom of meerdere bomen maakt, bij Hundertwasser kan het allemaal. Lekker fantaseren en maak de stammen liefst een beetje schuin en scheef, en schilder ze in je favoriete kleuren. Door de zwarte randen krijgt het een mooi contrast. Je werkt met verf of ecoline en stift en glitterpennen.. … en het leuke is dat iedereen dit kan.
 
Voor: alle groepen

Stempelen en genieten


Met verschillende materialen gaan we stempelen en schilderen. Grote ronde bewegingen alsof je golven maakt, kleine stippen op een paddenstoel of lange strepen van een vliegtuig in de lucht. Er liggen verschillende materialen klaar waar je mee mag verven. Het hoeft niets te worden het gaat om  het plezier.
 
Voor: alle groepen


Spelen met je naam

Hoe schrijf jij je naam? Is er een letter die je makkelijk schrijft, is er ook een letter die je lastig vindt? Schrijf je naam op het papier, kun je er wat aan veranderen? Bijv. groter schrijven, ronder of aan elkaar ? Schrijf je naam eens met je “andere” hand, hoe is dat? We gaan je naam op verschillende manieren schrijven, je favoriete geschreven naam ga je op een papier zakje schrijven en versieren.

Voor: alle groepen

Handlettering

In verschillende letter stijlen kun je woorden schrijven. In deze les ga je  hoofdletters schrijven en veranderen in bubbelletters. Schrijven wordt opeens tekenen. Bubbel letters kun je prachtig gebruiken voor graffiti stijl. Je gaat een stoer woord oefenen en daarna uitwerken op mooi papier.


Voor: alle groepen


 Astronaut en het zonnestelsel

Ben je ook zo geïnteresseerd in alles wat er in de lucht vliegt?

Leven er maanmannetjes en zullen  er ooit astronauten op Mars landen? 

In deze les kijken we naar de planeten en gaan we een astronaut tekenen in de sfeer van de kunstenaar Keith Haring.

Voor: midden- en bovenbouw