Themadagen van Daisy

beschikbaarheid: in overleg
locatie: maximaal ong. 50 km van Groningen 

Wat is mooi?

Een themadag voor de kleinsten, gebaseerd op ‘de mooiste vis van de zee’. Wanneer ben je mooi, wanneer is een ander mooi en kun je ook van binnen mooi zijn? En wat levert ‘delen’op? 

Aan het eind van de dag kan er klassikaal nog (op een rol behang) samen een onderwaterwereld gemaakt worden, waar alle kinderen uiteindelijk hun vis op mogen plakken. Uiteraard begint de dag met het voorlezen uit ‘De mooiste vis van de zee’, geschreven door Marcus Pfister.


Voor: Onderbouw 

Herfst

Een creatieve en leerzame (seizoens-)themadag. De leerlingen gaan op een leuke manier bezig gaan met allerlei aspecten van de herfst. Van kleurige herfstbladeren tot prachtige paddenstoelen en grote kriebelige spinnen en spinnenwebben. Er kan gewerkt worden met verschillende technieken, zoals scheuren,  plakken en kleuren, maar aan de slag met verf is ook zeker een optie voor de wat grotere kinderen.

Voor: Onderbouw (tot en met groep 4)Van rups tot vlinder

Een supercreatieve themadag voor de kleinsten: van rups tot vlinder.
De dag begint met het voorlezen en bespreken van het geweldige prentenboek Rupsjenooitgenoeg, van Eric Carle. 

Daarna gaan de leerlingen mooie vlinders kleuren, knippen en plakken. Als er genoeg tijd is kunnen er ook nog rupsen gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om er een klassikaal werk van te maken door alle vlinders en rupsen op een groot stuk behang te plakken!


Voor: Onderbouw 

.

 Selfie portretten

Een supercreatieve themadag waarin de leerlingen met behulp van spiegeltjes zelfportretten gaan schilderen. Klassikaal gaan ze bezig met het ‘opbouwen’ van een hoofd en de juiste verhoudingen. Ook leren ze over verschillende beroemde portretschilders en verschillende manieren van kijken en schilderen. Als extra uitdaging en als er tijd genoeg is, kunnen leerlingen zelfs aan de slag gaan met experimenteren met verschillende stijlen; dus hun eigen portret in bijvoorbeeld cartoon-stijl, impressionistisch, realistisch, abstract etc. 

 
Voor: Midden- en bovenbouw 

Halloween

Elk jaar, op 31 oktober, is het Halloween, een feestdag die overgewaaid is uit Amerika. Kenmerkend bij deze dag is de manier waarop mensen hun huis versieren met de meest griezelige dingen als vampiers, skeletten, vleermuizen, spinnen en webben. De leerlingen gaan deze dag al knippend, plakkend en kleurend aan de slag en misschien is aan het einde van de dag het klaslokaal wel omgetoverd tot een waar spookhuis!  


Voor : Midden- en bovenbouw