Themadagen van Daisy

beschikbaarheid: in overleg
locatie: maximaal ong. 50 km van Groningen 

Wat is mooi?

Een themadag voor de kleinsten, gebaseerd op ‘de mooiste vis van de zee’. Wanneer ben je mooi, wanneer is een ander mooi en kun je ook van binnen mooi zijn? En wat levert ‘delen’op? 

Aan het eind van de dag kan er klassikaal nog (op een rol behang) samen een onderwaterwereld gemaakt worden, waar alle kinderen uiteindelijk hun vis op mogen plakken. Uiteraard begint de dag met het voorlezen uit ‘De mooiste vis van de zee’, geschreven door Marcus Pfister.


Voor: Onderbouw 

Van rups tot vlinder

Een supercreatieve themadag voor de kleinsten: van rups tot vlinder.
De dag begint met het voorlezen en bespreken van het geweldige prentenboek Rupsjenooitgenoeg, van Eric Carle. 

Daarna gaan de leerlingen mooie vlinders kleuren, knippen en plakken. Als er genoeg tijd is kunnen er ook nog rupsen gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om er een klassikaal werk van te maken door alle vlinders en rupsen op een groot stuk behang te plakken!


Voor: Onderbouw 

.

 Selfie portretten

Een supercreatieve themadag waarin de leerlingen met behulp van spiegeltjes zelfportretten gaan schilderen. Klassikaal gaan ze bezig met het ‘opbouwen’ van een hoofd en de juiste verhoudingen. Ook leren ze over verschillende beroemde portretschilders en verschillende manieren van kijken en schilderen. Als extra uitdaging en als er tijd genoeg is, kunnen leerlingen zelfs aan de slag gaan met experimenteren met verschillende stijlen; dus hun eigen portret in bijvoorbeeld cartoon-stijl, impressionistisch, realistisch, abstract etc. 

 
Voor: Midden- en bovenbouw