Judith

Is de trainer/coach van het team.

Tevens verzorgt zij workshops en individuele coach sessies voor leerkrachten.

Ruime ervaring in het onderwijs

Een groot deel van mijn werkzame leven werkte ik op scholen. Ik gaf les op verschillende basisscholen in wisselende groepen en vervulde diverse rollen. Als groepsleerkracht stond ik met plezier voor de klas maar weet daardoor ook welke andere kanten dit beroep heeft en wat er zoal een uitdaging kan zijn. Naast leerkracht, vervulde ik een aantal andere functies zoals in het middenmanagement in de rol van onder- en middenbouwcoördinator. Tevens werkte ik een dag per week voor Stenden Hogeschool als opleider in de school en stagebeoordelaar van in opleiding zijnde en startende leerkrachten.  Begin 2019 stopte ik na ruim 20 jaar met mijn werk bij de Nassauschool in Groningen om mij volledig op het coachingsvak te concentreren. Dat doe ik gedeeltelijk als pedagogisch coach en staf kwaliteit in de kinderopvang en deels als zelfstandig coach bij mijn eigen bedrijf.

Ik voel me nog steeds erg betrokken bij de onderwijsbranche. Mede door mijn jarenlange ervaring in combinatie met coaching, draag ik middels het geven van diverse workshops graag een steentje bij op het gebied van gesprekken voeren met ouders, (her-)ontdekken van kwaliteiten en balans en het uitgaan en omgaan met verschillen. 

 

Doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt

Wát een prachtige baan heb jij als leerkracht! Veelzijdig en never a dull moment! Je kunt helemaal je ei kwijt in deze job. Maar... het vraagt ook veel van je. Kinderen, collega's en ouders; ze doen allemaal een beroep op jou en er wordt veel van je verwacht. Flexibiliteit, inzet, tijd en beschikbaarheid. Hoe ga je om met die druk(te)? Hoe verdeel jij je energie? Bewaak jij je grenzen? Of je nu starter bent of al heel wat jaren voor de groep staat, het ene gaat je beter en gemakkelijker af dan het andere. Nu wordt het interessant, want waar krijg jij nu echt energie van? Wat vind je leuk om te doen? Wat zijn jouw kwaliteiten en weet jouw duo partner/collega ze ook van jou?  Tijdens deze training (her-)ontdek je wat je kwaliteiten zijn, zodat je beter in staat bent om te begrijpen waarom het ene je makkelijker afgaat dan het andere. We gaan actief aan de slag en komen tot een aantal kernpunten die ertoe leiden dat je bouwstenen in handen hebt die ingezet kunnen worden om vaker te doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. 

Uitgaan van verschillen

In de klas heb je te maken met niveauverschillen en verschillen qua culturele achtergrond. Uitgaan van verschillen in plaats van omgaan met verschillen.  Uitgaan van verschillen houdt in dat we een kind echt zien als uniek wezen in ontwikkeling. Elk kind is ergens goed in en het is de kunst om dat te ontdekken. Als een kind niet leert, zoals er door de leerkracht les wordt gegeven, dan is het een uitdaging om te ontdekken hoe er les gegeven kan worden zoals het kind leert. Tijdens deze training leer je om hierin bewustere keuzes te maken.

 

In gesprek met ouders

We herkennen het allemaal: met de ene ouder verloopt een gesprek soepel en als vanzelf en met een andere ouder verloopt het stroperig en moeizaam en zie je er vooraf tegenop. Welke verschillende types ouders kom je tegen als professional? Welke communicatiestijlen zijn er en wat is jouw invloed op de communicatie? Tijdens deze training ontdek je wat jouw eigen communicatiestijl is en wat kansen en valkuilen zijn waardoor je bouwstenen in handen hebt tijdens het voeren van oudergesprekken. 

Persoonlijke coaching

Ondersteuning nodig bij een persoonlijke hulp- of ontwikkelvraag?  Je ontwikkelt waarbij je ook verandert gedurende de tijd door gebeurtenissen in je leven. Soms heb je een steuntje in de rug nodig bij besluiten en of afwegingen. Iemand die naar je luistert, die met je meedenkt over hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan.
 Ik help je graag om je jouw mogelijkheden en behoeften te onderzoeken en je kwaliteiten te ontdekken. Je gaat zelf aan de slag met jouw vragen of jouw situatie waarbij ik je coach. Samen zoeken we naar een oplossing. In je werk en/of in je privéleven.

Deze vorm van coaching is mogelijk op offertebasis.