Aanbod van Tabitha

Thema: Kunst
Alleen themadagen 

Themadagen


Extra info: 
Onderstaande Themadagen gaan over "Seksualiteit en creativiteit" waarbij de school kan kiezen uit onderstaande thema's , waarbij 2 thema's per dag mogelijk zijn aangepast aan de groepen.

* Verliefd zijn

* Vrienden en relaties
* Voorbehoedsmiddelen
* Zwangerschap
* Wensen en grenzen
* Weerbaarheid
* Social media enz.

Tabitha werkt met officieel goedgekeurde methodes (o.a. van Rutgers) en ze is een gecertificeerd trainer..

 “Kriebels in je buik!” 

Vandaag is er iets aan de hand met Kikker.  Hij heeft allemaal kriebels in zijn buik!

Waar komen die kriebels vandaan? Het lijken net kleine vlindertjes die in zijn buik rond fladderen… 

We gaan het hebben over verliefd zijn. Wat is verliefd zijn. Hoe voelt dat? Ben jij wel eens verliefd geweest? Wat deed je toen? Vond je dat fijn? Of vond je dat juist vervelend?
En wat nou als iemand anders verliefd is op jou, maar jij niet op de ander? Vind je dat zielig? Of kom je voor jezelf op? En hoe doe je dat dan op een nette manier? 

We gaan niet alleen praten over verliefd zijn, maar ook kijken en luisteren naar een verhaal over Kikker, de handpop. (Plenair) 

We kijken filmpjes (klokhuis) over wat verliefd zijn is, maar ook over hoe je goed voor jezelf kunt opkomen. Bijvoorbeeld als iemand iets doet wat jij niet prettig vind. We leren “Jou lichaam is van jou”. 

In de middag gaan we lekker knutselen: we maken een LIEVE heersbeestje of een VLINDER van wc rollen. Als er tijd over is, leest Kikker met jullie een prachtig verhaal over verliefd zijn.

Voor wie: groep 1 t/m 3

Thema: Maak je eigen fantasiehuis


Subthema: Veiligheid en geborgenheid

Materialen: Karton, gekleurd papier, verf, stoffen, lijm, kwasten, potloden, stiften, behang, knopen etc.

Aan de hand van korte oefen opdrachten, een vragenlijst en een schets gaan we ons eigen fantasiehuis in elkaar zetten van karton. Geen 3d maar plat formaat. We kijken naar verschillende soorten: ramen en kozijnen, deuren, schoorstenen, materiaal waarvan een huis is gebouwd, welke soorten huizen zijn er allemaal en waar zou jij graag willen wonen.

We schetsen de kozijnen en deuren die we graag willen en zetten daarna ons huis in elkaar. Niets is te gek, laat je fantasie de vrije loop gaan! Samen vormen de huizen een waar kunstwerk op een groot wit uitgerold stuk papier.

Voor: aan te passen voor alle groepen.

 "Kriebels in je buik!” Gevoelens en opkomen voor jezelf. 

 Misschien ken je het gevoel van verliefd zijn wel. Misschien ben je zelf wel eens verliefd geweest, misschien ok niet. Hoe dan ook….verliefd zijn is een bijzonder gevoel! 


Aan de hand van een “Kletspot” trekken we allemaal een kaartje over het onderwerp: “verliefd zijn en gevoelens” We bespreken wat er op het kaartje staat en of jij dat ook wel eens hebt mee gemaakt. Zo leren we elkaar wat beter kennen maar horen we ook wat verliefd zijn eigenlijk is. Welke gevoelens komen er allemaal kijken bij verliefd zijn? En is dat een fijn gevoel of juist niet? 

We kijken een poppenkast verhaal over Kikker die verliefd is op…..? Misschien wil je zelf ook wel even oefenen met Kikker de handpop. 

We gaan oefenen met voor je zelf op komen. Hoe doe je dat precies? Hoe ga je staan. Wat doe je met je lichaam? En wat doet je stem? Heb je zelf een voorbeeld waarin je het moeilijk vond om voor jezelf op te komen? 

Later op de dag gaan we een hartenslinger maken of een emoji poppetje van een oude sok gevuld met rijst.

Voor wie: groep 4 t/m 6 

Verliefdheid en versieren


“Kriebels in je buik” Verkering en verliefd: Grenzen en wensen

 

Verliefd zijn is zo leuk, verliefd is is zo zaaalig!
 We beginnen de dag met een filmpje over verliefd zijn.
 We delen ervaringen met elkaar en we gaan deze dag ons bezig houden met je eigen wensen maar ook je eigen GRENZEN. Hoe kom je op een goede manier voor jezelf op? Hoe laat je dat zien? 

We gaan oefenen klassikaal en in groepjes, met verschillende werkvormen, spelletjes en filmpjes. We zitten niet stil vandaag!
 
 Van te voren spreken we een paar regels af met elkaar, want ja, verliefd zijn en over seksualiteit en weerbaarheid praten kan soms best spannend zijn. De regels schrijven we op het bord of een flapover.

In de middag gaan we even lekker creatief bezig….

Je maakt een “collage over jezelf” Je gaat op de flapover op de grond liggen. Iemand anders kleurt er met dikke stift een lijn om jou heen, zodat jij op de flapover komt.

Wat typeert jou? Waar ben je goed in? Welke complimenten krijg je van een ander? Op verschillende tafels liggen stapels met boeken en tijdschriften om uit te knippen en te plakken. Maakt eerst “Jezelf” en knip en plak daarna alle sterke kanten van jou daar om heen. De bedoeling is dat je straks een collega hebt met jou als middelpunt, en daarom heen al jouw sterke kanten, krachten, hobby’s en goede eigenschappen. Ook mag je aangeven waar anderen vanaf moeten blijven, wat alleen van jou is, of waar anderen eerst toestemming voor moeten vragen aan jou, om jou daar te mogen aanraken.

Want jij mag er zijn! Jij bent de baas over je eigen lichaam!

Voor groep: 7 & 8