Aanbod van Sanne

Thema: Kunst
Zowel themadag als workshop

Themadag

Kinderen en levensvragen

 Vanaf jonge leeftijd stellen kinderen vaak de bekende ‘waarom’ vragen. Wanneer deze lastig te beantwoorden zijn, gaat het vaak om levensvragen. WishVis- make a wish- onderzoekt op een creatieve manier samen met de kinderen welke vragen en wensen er leven.
 
WishVis Art day: Wensvissen maken van papier met aquarelverf
 
Op deze themadag leren kinderen verschillende aquareltechnieken toepassen op papier. Tijdens het drogen van de schilderijen ga ik met de kinderen in gesprek en onderzoek ik welke wensen er leven.
Wat wens jij? Voor anderen en voor jezelf? Voor deze wereld? Of voor de school? De kinderen kiezen hun belangrijkste of mooiste wensen uit voor op de WishVis.
De Wisvissen kunnen vervolgens uitgedeeld, geëxposeerd en in verschillende maten uitgevoerd worden. Leuk voor enkele klassen, maar ook om met meerdere klassen gezamenlijk te werken aan een grote schol met vissen die op een centrale plek in de school te zien zijn. De wishvissen kunnen ook worden uitgedeeld aan ouders, juffen, medeleerlingen of een speciale groep of organisatie in de buurt: denk aan bijvoorbeeld ouderen, vluchtelingen, speciaal onderwijs etc.
Zodat wat van binnen leeft, op een creatieve manier naar buiten toe gedeeld en zichtbaar wordt.
Voor: geschikt voor alle leeftijdsgroepen

Workshop

 WishVis- ‘make a wish’: kinderen en levensvragen.

Vanaf jonge leeftijd stellen kinderen vaak de bekende ‘waarom’ vragen. Wanneer deze lastig te beantwoorden zijn, gaat het vaak om levensvragen. WishVis- make a wish- onderzoekt op  een creatieve manier samen met de kinderen welke vragen en wensen er leven.

 

WishVis workshop: Wensvissen maken van papier met aquarelverf

 

Tijdens deze workshop leren kinderen verschillende aquareltechnieken. Ze gaan aan het werk met de primaire kleuren en onderzoeken ondertussen in gesprek wat zij zichzelf of anderen wensen. Ieder kind kiest 3 wensen uit voor op de Wishvis.

De Wishvissen kunnen worden uitgedeeld aan ouders, medeleerlingen, juffen en/of geëxposeerd. 

 

Zodat wat van binnen leeft, op een creatieve manier naar buiten toe gedeeld en zichtbaar wordt.

Voor: geschikt voor alle leeftijdsgroepen
extra mat. kosten per leerling € 1,--