Aanbod van Merel

Thema: Kunst en Natuur
Alleen themadagen

Themadagen

Schatten uit de natuur 

Op deze dag gaan we vondsten uit de natuur omtoveren tot kunstwerken! We maken zelf kwasten en verf van natuurlijk materiaal en combineren natuurschatten tot heuse kunstwerken.

We gaan anders kijken, samenwerken, kleien, knippen, plakken en tekenen en maken tot slot ons eigen museum.

Geïnspireerd op het boek ‘Kobe maakt een museum’.

 

Voor: Aan te passen voor elke groep

Eigen magazine maken: zelfportret

Tijdens deze themadag maken de leerlingen allerlei verschillende vormen van zelfportretten, die we aan het eind van de dag bundelen in hun eigen magazine. We gaan schilderen, knippen en plakken, maken collages én ze spelen de hoofdrol in hun eigen stripverhaal!

De kinderen leren hoe ze zichzelf kunnen verbeelden en ondertussen ook nog van alles over kleuren, druktechnieken, handlettering en illustratie.

Voor: Aan te passen voor elke groep

Stop-motion

Ze maken zelf een stop-motion animatiefilm. Ze gaan op creatieve wijze van foto’s bewegend beeld maken, oftewel animatie. Eerst krijgen ze een uitleg over Stop Motion met inspirerende voorbeelden, en daarna mogen ze zelf aan de slag.

Ze gaan samenwerken in groepjes, en gezamenlijk een verhaal bedenken. Wat is het onderwerp, hoe vertel je zo duidelijk mogelijk je verhaal, en hoe ziet je storyboard eruit? Daarna worden de decorstukken gemaakt van papier en karton. Er mag getekend en geschilderd worden, en ook de figuren mogen eventueel zelf gemaakt worden van klei. Zo bouwen ze stap voor stap de set op. 
Daarna is het tijd voor het maken van de foto’s en zien ze hun film tot leven komen. 

Benodigdheden vanuit school: tablets met de app Stop Motion Studio.

Voor: Aan te passen voor elke groep