Aanbod van Marion S.

Thema: Kunst
Alleen themadagen
 

Themadagen 

Gedichten lezen, kijken & luisteren 

Met de hele klas gaan we een gedicht lezen dat op een mooie prent staat. 

We kijken hoe de woorden op de achtergrond staan, welke letters vaak voorkomen, hoe ze klinken, welke woorden belangrijk zijn in het gedicht. Wat betekenen die woorden en hoe klinken ze? 

Van welke letters hou je? Welke woorden ken je met die letters? Wat vertellen die woorden? Kun je dat opschrijven of tekenen? 

 
 Voor:              groep 3-8
 


 

Boekje maken

Van een vel papier naar een boek 

Een gewoon vel papier kleuren, vouwen, knippen … en dan schrijven en tekenen, Vandaag tover je een A4 om in een boekje dat je helemaal zelf maakt. Van binnen en van buiten, de tekeningen en de tekst.
Tot slot gaan we elkaar voorlezen.


Voor: groep 3 t/m 8

Gedichten luisteren, schilderen en schrijven

Met de hele klas gaan we een gedicht lezen. We praten over wat het allemaal kan betekenen. Iedereen maakt dan een eigen schilderij. Iedereen kan vanuit een en hetzelfde gedicht iets heel anders schilderen!

Vanuit je eigen schilderij ga je woorden zoeken. Met handige oefeningen maak je er zinnen van en vervolgens een gedicht. Het gedicht past misschien wel in je schilderij!

Aan het eind van de dag zijn er vanuit dat ene gedicht heel verschillende schilderijen gemaakt en gedichten geschreven. Maken we met de hele klas meteen een tentoonstelling of een boek?

 
 Voor:              groep 4-8