Aanbod van Hilja

Thema: Kunst
Alleen themadagen
 

Themadagen 

Sneeuwwitje breit monsters

Aan de hand van het verhaal ‘Sneeuwwitje breit monsters’ gaan we onderzoeken wat een breiwerk is en wat draden zijn. Wat kun je doen met draden, hoe sterk zijn ze, hoe verschillend? Wat kun je zelf met die draden maken? We gaan kijken of we draadmonstertjes kunnen maken.

Voor:  Groep 1 en 2 Bizarre beesten borduren 

In de natuur en in de kunst zijn vele bizarre beesten te vinden. We gaan er een aantal bekijken en bedenken daarna ons eigen buitengewoon beest. Nadat we deze getekend hebben op een stuk karton, gaan we het beest borduren!


Voor: Groep 3 en 4

 Weef je wild 

 

Weven is al een hele oude techniek. Tegenwoordig zijn daar hele ingewikkelde machines voor. Wij beginnen heel simpel. Met een stukje karton en wat draden en natuurlijke materialen gaan we een lapje weven en daarna ga je kijken wat je van jouw lapje kan maken.

Voor: Groep 5 en 6

 

  Jeans collage 


De kunstenaar Ian Berry gebruikt jeans voor al zijn kunstwerken. Wij laten ons door zijn werk inspireren en gaan aan ons verdiepen in jeans. Een klein stukje geschiedenis hoort daar natuurlijk bij, maar ook gaan we in op de vraag hoe vervuilend jeans zijn. En we gaan aan de slag met het maken van een Jeans collage. We zoeken een mooie compositie van een plaatje uit b.v. een tijdschrift en gebruiken die ter inspiratie voor de jeans collage.

Voor: Groep 7 en 8

Boekjes maken


Met letters en woorden kun je alles vertellen wat je wil. Over wat we zien en ook over onszelf. Tijdens deze les gaan kinderen verbeelden en verwoorden wie zij zelf zijn. Wat vind jij leuk, wat maakt dat jij bent wie je bent. We kijken naar voorbeelden in de kunst en laten ons daardoor inspireren. 
Met papier, fineliners en waterverf maken we een zelf gevouwen boekje over onszelf. 

Voor: Groep 5 t/m 8