Aanbod van Gerke

Thema: Kunst en Techniek
Alleen themadagen
 

Themadagen 

Fotografie & miniatuurstudiootjes bouwen

Bekijk het eens vanuit een ander perspectief”.
Een dag met veel variatie over fotografie, perspectief, groot en klein en miniatuurfotografie. 

 

We starten de dag met het bespreken van de inhoud van de fotokoffer van een fotograaf. Wat is het en wat doe je er mee? Wat zijn je eigen ervaringen met fotografie? 

 

Daarna kijken we samen naar filmpjes van miniatuur-fotografie en miniatuur figuren en bespreken die. Hoe worden deze foto’s/filmpjes gemaakt? Wat heb je er voor nodig? In groepjes gaan we oefenen met het maken van een miniatuurstudio en het vertellen van een verhaal in een paar foto’s. 

 

Afhankelijk van het niveau van de groep gaan we vervolgens aan de slag met het maken van een complete miniatuurstudio waar we òf foto’s òf een kleine stopmotion van maken. Het eindmateriaal wordt later naar school gestuurd zodat de klas daar met hun eigen juf/meester samen naar kan kijken. 

 

Voor wie: alle groepen de les wordt op de groep aangepast. 

 Boek-illustraties maken

"Van wolven, moedig zijn en leren”
 

Deze thema-dag levert vaak trotse kinderen op, aan het einde van de dag gaat iedereen met een klein boekwerk vol prachtige illustraties naar huis n.a.v. het boek “Milo en de laatste wolf” 

 

We switchen op deze dag tussen “meer te weten komen over de wolf als dier” en het boek van Sebastien Perez.  We testen onze kennis over de wolf m.b.v. filmpjes van o.a. OERRR en IVN. 

 

Daarnaast lezen we gedurende dag het verhaal van “Milo en de laatste wolf” en maken we n.a.v. dit verhaal verschillende illustraties. ( aangepast op het niveau van de groep)

 

Aan het einde van de dag maken we met deze illustraties een klein boekwerkje. 

 

Voor wie: alle groepen de les wordt op de groep aangepast. 

 

 

Pop-art walls maken
 

Mijn school, mijn klas en ik” 

We leren deze dag van alles over Keith Haring & de kunst die hij maakte. We gaan oefenen met tekenen van de typische Keith Haring poppetjes & teksten.

 

Geïnspireerd door Keith Haring gaan we starten met onszelf te tekenen, dus onszelf als een figuurtje. Daarna plaatsen we onszelf in groepjes op een groot vel en gaan we onze klas en school toevoegen in beeld en tekst.

 

Aan het einde van de dag plakken we alle vellen met kunst aan elkaar tot een grote pop-art wall waarin deze groep dus van alles vertelt in beeld over “Mijn school, mijn klas en ik”. 

 

Voor wie: alle groepen de les wordt op de groep aangepast.