Aanbod van Ann-Christin

Thema: Kunst
Zowel Themadagen als Workshops
 

Themadagen

Rupsje nooit genoeg - Rond en gezond

We lezen samen het verhaal over de Rupsjenooitgenoeg. Wij knutselen een rups en bedenken wat hij graag eet. Jullie voeden de rups zodat hij een prachtige vlinder wordt.

Voor: onderbouw

 Dikkie Dik en zijn avonturen

Samen lezen we Dikkie Dik avonturen en spelen ze samen na of verzinnen we nieuwe avonturen voor Dikkie Dik en zijn vriendjes. We maken maskers, bedenken waar Dikkie Dik en zijn vriendjes graag mee spelen en wat ze graag eten.

voor: onderbouw

Welke kleur heeft eigenlijk water?

Soms lijkt het alsof het water blauw is. Soms lijkt het bruin en er zijn rivieren waar het water groen lijkt. Hoezo? In dit verband zullen we kijken naar het leven onder water en schildertechnieken die geschikt zijn om water en het leven onder water af te belden

Voor:  kan worden aangepast a/d groep

Schilderen als Pablo Picasso

Picasso wilde schilderen als een kind. Al als tiener beheerste hij de klassieke schildertechnieken op het hoogste niveau. Waarom schilderde hij dan liever als een kind? Wat kunnen we leren van Picasso? Kun je schilderen als Picasso?

Voor: vanaf groep 6

Zelfwaarneming – Externe waarneming

We gaan op een speelse manier om met het zelfportret. Wat onthult dit beeld eigenlijk over ons en ziet de kijker hetzelfde als ik in het beeld? Zelfs de oude meesters, zoals Rembrandt, hebben zichzelf in de loop van hun leven steeds opnieuw geportretteerd. Samen willen we deze zelfportretten bekijken en proberen ze te classificeren.

Voor: kan worden aangepast

Workshops

Upcycling projecten

Eens kijken wat we in de bak kunnen vinden. Eierdozen kunnen prachtige piratenboden zijn, melkpakken kunnen ook lantaarns zijn en wc-papierrollen kunnen misschien varkens of katjes zijn. Afhankelijk van de leeftijd en het seizoen kunnen de kleine projecten worden aangepast.

Voor: kan aan de leeftijd worden aangepast.
Extra mat.kosten p/p 
€ 1,--

 Berg of sloot

Is er een grote verandering op komst in je leven, zoals van school veranderen of aan de universiteit beginnen?

Dan willen we ons vandaag richten op jouw hulpbronnen die misschien nog stilletjes sluimeren en nuttig voor je kunnen zijn in de komende avonturen.

Voor: Vanaf groep 8, jongeren en volwassenen

Het Koninkrijk

Als team bouw je samen aan je koninkrijk. Wie leeft er allemaal in dit koninkrijk? Welke rol speel je in het koninkrijk?

Hoe wil je leven? En hoe kun je elkaar steunen? Samen beleven jullie teambuilding op een creatieve manier.

Voor:  Jongeren en volwassenen 
Extra mat.kosten p/p
€ 2,-

Neurografiek

Neurografiek is een visuele, creatieve transformatiemethode. Het is zeer veelzijdig en geschikt om met pen en papier aan de meest uiteenlopende onderwerpen te werken.

Een goede ontspanningsmethode om het dagelijks leven te vertragen en toegang te vinden tot onderbewuste thema's.

Voor: Jongeren en volwassenen
Extra mat.kosten p/p € 1,-