Workshops van Marcelle

Artjournaling

Een artjournal maken is als een dagboek schrijven maar dan met creatieve materialen. Je kunt werken in een boekje of op losse velletjes papier. Het eindresultaat is voor iedereen anders. Juist ook als je denkt dat jij niet creatief bent, niet mooi kunt tekenen dan daag ik je uit om te komen. Durven experimenteren en kijken wat er ontstaat. Je kunt het niet verkeerd doen alles is mooi en goed.

We maken gebruik van acrylverf, waterpastelkrijt, stempels, tijdschriften, teksten, woorden, draadjes, stiften en wat je al niet meer kunt verzinnen. We werken op A5 formaat of kleiner.

Je mag ook zelf een tekst, gedicht, foto, plaatje meebrengen om in je artjournal te verwerken.

Voor wie: vanaf groep 4 aan te passen aan de leeftijd.

Extra kosten per deelnemer : € 2,00 Maximaal aantal: 12 

Harmonicaboekje maken

Je gaat van een strook stevig papier een harmonica vouwen en deze met verf of ecoline en beschilderen. Je kunt ervoor kiezen om er figuren uit te snijden of te ponsen zodat je doorkijkjes kunt maken. Werk je vlak voor vlak of maak je een doorlopende lijn? Alles is mogelijk. En natuurlijk mag je ook een tweede (of misschien zelfs derde?) maken, op een andere kleur papier of op een andere soort papier.

Voor wie: Vanaf groep 4, aan te passen aan leeftijd

Extra kosten: €2,- per deelnemer

Maximaal aantal: 16 

Maak je eigen naamster


Een naamster maken kan voor jezelf of iemand anders, bv je ouders, je kinderen, een vriend of vriendin, je relatie, je huisdier… 

Naar aanleiding van de naam maak je een berekening en ontstaat er een uniek patroon in 7 kleuren. Geen naamster is hetzelfde! Kijk wat de kleuren je vertellen. Wat vind je er wel en niet mooi in? Herken je jezelf erin? Deze naamster heeft een helende werking op allerlei niveaus. 

Materialen: papier en kleurpotlood of stift


Voor wie: Vanaf groep 5, aan te passen aan leeftijd.
Extra kosten per deelnemer € 0,75.

Maximaal aantal: 12