Workshops van Marcelle

Schilderen met zijdevloeipapier

In deze workshop gaan we aan de slag met zijdevloeipapier. Als dit papier nat wordt geeft het kleur af. Daar gaan wij gebruik van maken!  Je kunt knippen of scheuren, gewoon experimenteren met allerlei vormen, of van te voren een plan bedenken. Na het drogen kun je met stift er altijd nog iets bij tekenen als je dat leuk vindt.


Voor wie: Groep 3 t/m 8
Kosten per kind: € 0,75


Workshop spelen met pastelkrijt

Pastelkrijt is een zacht krijt, je kunt ermee tekenen maar door met je vingers over het getekende te gaan krijg je mooie zachte lijnen en figuren. Soms laat ik de lijnen zoals ik ze getekend heb, en soms ga ik er lekker met mijn vingers overheen! Je kunt kiezen of je op een groot of een kleiner vel  papier wilt werken.Voor wie:Groep 3 t/m 8

Extra kosten per kind: € 1,50

 

Dromenvanger maken

Dromenvangers worden al eeuwen door de indianen gemaakt. Volgens hen houdt een dromenvanger de slechte dromen tegen en laat de goede dromen door. Je kunt er dus maar beter één in de buurt van je bed hebben hangen! En wat gaat er nu boven een zelfgemaakte dromenvanger waar jij helemaal je eigen creativiteit in kwijt kunt?

Wij maken een dromenvanger van takjes, garen, schelpjes, kraaltjes, veertjes, bandjes en kantjes.
Je kunt de dromenvanger helemaal versieren zoals jij dat wilt en deze dan thuis een mooi plekje geven.

Voor wie: Groep 3 t/m 8
Extra kosten per kind: € 1,50


Harmonicaboekje maken

Je gaat van een strook stevig papier een harmonica vouwen en deze met verf of ecoline en beschilderen. Je kunt ervoor kiezen om er figuren uit te snijden of te ponsen zodat je doorkijkjes kunt maken. Werk je vlak voor vlak of maak je een doorlopende lijn? Alles is mogelijk. En natuurlijk mag je ook een tweede (of misschien zelfs derde?) maken, op een andere kleur papier of op een andere soort papier. 


Voor wie: Vanaf groep 4, aan te passen aan leeftijd

Extra kosten: €2,- per deelnemer

Maximaal aantal: 16 

Nog meer keuze

Artjournaling


Een artjournal maken is als een dagboek schrijven maar dan met creatieve materialen. Je kunt werken in een boekje of op losse velletjes papier. Het eindresultaat is voor iedereen anders. Juist ook als je denkt dat jij niet creatief bent, niet mooi kunt tekenen dan daag ik je uit om te komen. Durven experimenteren en kijken wat er ontstaat. Je kunt het niet verkeerd doen alles is mooi en goed.

We maken gebruik van acrylverf, waterpastelkrijt, stempels, tijdschriften, teksten, woorden, draadjes, stiften en wat je al niet meer kunt verzinnen. We werken op A5 formaat of kleiner.

Je mag ook zelf een tekst, gedicht, foto, plaatje meebrengen om in je artjournal te verwerken.

Voor wie: vanaf groep 4 aan te passen aan de leeftijd.

Extra kosten per deelnemer : € 2,00 Maximaal aantal: 12 


Workshop schilderen met een draadje

Wist jij dat je ook met een draadje de mooiste tekeningen kunt maken? Door draadjes in verf of ecoline te dopen en tussen een dubbelgevouwen papier te leggen en er dan voorzichtig tussenuit te trekken ontstaan de mooiste patronen. Werk in 1 kleur of in verschillende kleuren, dat is helemaal aan jou!

Voor wie: Groep 5 t/m 8
Extra kosten per kind: € 1,50Maak je eigen naamster

Een naamster maken kan voor jezelf of iemand anders, bv je ouders, je kinderen, een vriend of vriendin, je relatie, je huisdier… 

Naar aanleiding van de naam maak je een berekening en ontstaat er een uniek patroon in 7 kleuren. Geen naamster is hetzelfde! Kijk wat de kleuren je vertellen. Wat vind je er wel en niet mooi in? Herken je jezelf erin? Deze naamster heeft een helende werking op allerlei niveaus. 

Materialen: papier en kleurpotlood of stift


Voor wie: Vanaf groep 5, aan te passen aan leeftijd.
Extra kosten per deelnemer € 0,75.

Maximaal aantal: 12