Letters en Woorden

Hieronder staan de diverse themadagen waaruit een school kan kiezen.

De prijs voor een themadag is EUR 395,- all in ( dus incl. docent, materialen, reiskosten, bemiddelingskosten en btw). 

Interesse in de 9 hieronder vermelde workshops, laat het weten.

Keuze opties:

Stempelen en genieten.

Met verschillende materialen gaan we stempelen en schilderen. Grote ronde bewegingen alsof je golven maakt, kleine stippen op een paddenstoel of lange strepen van een vliegtuig in de lucht. Er liggen verschillende materialen klaar waar je mee mag verven. Het hoeft niets te worden het gaat om  het plezier. 
 
Docent: Giny

Voor wie: Alle groepen 

Beschikbaar: alle werkdagen

Locatie: Drenthe en voor Groningen Friesland 70 km van Smilde

Spelen met je naam.

Hoe schrijf jij je naam? Is er een letter die je makkelijk schrijft, is er ook een letter die je lastig vindt? Schrijf je naam op het papier, kun je er wat aan veranderen? Bijv. groter schrijven, ronder of aan elkaar ? Schrijf je naam eens met je “andere” hand, hoe is dat? We gaan je naam op verschillende manieren schrijven, je favoriete geschreven naam ga je op een papier zakje schrijven en versieren. 


Docent: Giny

Voor wie: Alle groepen 

Beschikbaar: alle werkdagen

Locatie: Drenthe en voor Groningen Friesland 70 km van Smilde

Jouw naam in Graffity style: 

Er is eerst een korte uitleg over verschillende soorten graffiti. Zoals meer de bolle letters en de wat rechtere, haakse letters. Je zult hier dan ook verschillende voorbeelden van te zien krijgen. Vervolgens krijg je groot stuk papier en daar wordt eerst heel groot je naam op gezet en vervolgens maak je een keuze in welk lettertype je naam gaat opvullen. Is je schets klaar dan mag deze geschilderd worden en zo heb je je eigen TAG geschilderd. 


Docent: Karina

Voor wie: Midden- en Bovenbouw

Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag

Locatie: max. 1 uur van Emmen

 

Hoe ik heet


Je naam als een kunstwerk! In deze workshop gaan we met de letters van jou naam een heel kleurrijk werkstuk maken. We gebruiken hiervoor stiften en waterverf.  “Hoe ik heet” kan ook als aanvulling gebruikt worden op de “dit ben ik” workshop.Docent: Annemieke

Voor wie: Midden- en Bovenbouw

Beschikbaar op: dinsdag en donderdag ( io woensdag en vrijdag)

Locatie: max. 1 uur van AssenCartoon maken

Hoe leuk is het om je eigen cartoon te maken. Je eigen verhaal tekenen zodat de ander dat kan gaan lezen.  Via mindmap (woordspin) een eigen idee voor een onderwerp bedenken. Kijk goed naar de pagina indeling, maak hiervoor een globale schets. Maak dan je eigen verhaal en teken dit!

Kleur op elke bladzijde er 1 helemaal in. Op vooraf ingedeelde A4 vellen gaan de kinderen een eigen kleine strip maken.

Docent: Esther

Voor: midden en bovenbouw

Beschikbaar: in overleg

Locatie: max. 50 km vanaf Ermelo of Loenen

En nog meer keuze

Monotype 


Letters en woorden

Iedere leerling bedenkt een zin. Deze werk je uit in mooie letters. Er mogen ook beelden bij. De woorden druk je af mbv de monotype techniek op een vel papier. Vervolgens leggen we alle zinnen achter elkaar en ontstaat er een verhaal. Dit vormt het uiteindelijke kunstwerk.

Docent: Marieke

Voor : midden en bovenbouw

Beschikbaarheid: in overleg

Locatie: provincie Drenthe. Friesland, Groningen en Overijssel

Handlettering 

 

Het gaat om het tekenen van letters, woorden en het verbinden van deze woorden met banners en/of  andere versiersels. Eerst een uitleg om zo een naam, zin of spreuk op een onderzetter of collagelijst te zetten.  Je hoeft niet mooi te kunnen schrijven, of als beste te kunnen tekenen, het gaat om ontspannen bezig zijn met letters en woorden om iets leuks te maken.  


Docent: Karina

Voor wie: Bovenbouw

Beschikbaar op: Donderdag en Vrijdag

Locatie: max. 1 uur van Emmen

 

 

Letters en woorden

Leerdoel: beeld overbrengen op textiel met sjablonen. Maak een graffiti woord en snijd dit uit een stuk karton, we gebruiken dit als afdruk op een stuk stof met zeefdruk raam of rollers. 


Docent: Mooimiek
Voor wie: Bovenbouw
Beschikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag
Locatie: Drenthe en Groningen
 


In verschillende letter stijlen kun je woorden schrijven. In deze les ga je  hoofdletters schrijven en veranderen in bubbelletters. Schrijven wordt opeens tekenen. Bubbel letters kun je prachtig gebruiken voor graffiti stijl. Je gaat een stoer woord oefenen en daarna uitwerken op mooi papier.

Docent: Giny

Voor wie: Alle groepen 

Beschikbaar: alle werkdagen

Locatie: Drenthe en voor Groningen Friesland 70 km van Smilde

Interesse

Leuk als je interesse hebt in onze themadagen. 
Mocht je iets willen boeken,  stuur dan een mailtje met activiteit waar de interesse naar uitgaat, welke datum en de gegevens van de school, contactpersoon, mailadres en telefoonnummer.
Stuur dit naar sparkle-support@home.nl of via het contactformulier en we nemen z.s.m. contact op.